ICT-donatie

Eenvoudig van je oude IT-apparatuur af en tegelijkertijd de wereld een stukje mooier maken. Dat doe je door je gebruikte, zakelijke hardware te doneren. Dat is wat we bij Teqser een win-winsituatie noemen!

Doneer de restwaarde van jouw oude hardware aan een goed doel
 

Wat is ICT-donatie? 

Bij ICT-donatie wordt de restwaarde van jouw afgeschreven hardware gedoneerd aan een goed doel. Neem die verouderde laptops van de Sales-afdeling of alle antieke monitoren die al jaren ongebruikt in de opslag staan. Voor jou zijn ze misschien weinig waard, maar ze kunnen nog steeds restwaarde hebben. Je kunt jouw oude hardware laten opkopen en besluiten de restwaarde die hieruit voortkomt te schenken aan een goed doel. 

De restwaarde van jouw gebruikte hardware doneren. Waarom zou je?

Waarom zou je de restwaarde van jouw afgeschreven hardware niet zelf opstrijken? Het is tenslotte ook een mooie extra voor de vrijdagmiddagborrel of het volgende bedrijfsuitje. Drie goede redenen om het wel te doen:

Het toont maatschappelijke betrokkenheid

Een goed doel verblijden met de restwaarde van jouw oude ICT-apparatuur is een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Je helpt het verschil te maken in het leven van een ander én draagt bij aan de circulaire economie door jouw oude hardware een tweede leven te geven.

Het draagt bij aan het opbouwen van een positieve merkassociatie

Eerlijk is eerlijk, je inzetten voor het goede doel doet ook wat voor de naam die je als bedrijf hebt. Klanten en stakeholders waarderen bedrijven die maatschappelijke betrokkenheid tonen. De sympathie die het opwekt zorgt voor een positieve merkassociatie.

Je bespaart kosten (en het heeft fiscale voordelen)

Wanneer je kiest voor ICT-donatie hoef je die oude, afgeschreven apparatuur niet zelf af te voeren. Dat scheelt kosten. En wist je dat donaties aan goede doelen met een ANBI-status vaak in aanmerking komen voor belastingvoordeel?

Zelf kiezen welk doel je steunt

Als je besluit een ICT-donatie te doen via Teqser, dan bepaal jij aan welk goede doel we de restwaarde van jouw afgeschreven hardware doneren. Dit kan een landelijk bekende stichting zijn, maar net zo goed een lokaal initiatief. We laten het aan jou.

De ICT-donatieservice van Teqser: zo werkt het

Teqser helpt je graag met maatschappelijk verantwoord ondernemen en neemt je het gehele ICT-donatieproces uit handen. Dat doen we zo:

  • Jij laat ons weten welke hardware je wilt doneren (laptops, desktops, tablets, servers, printers of een combinatie);
  • Wij doen een waardebepaling en stellen je hiervan op de hoogte;
  • Jij laat ons weten of je de gehele restwaarde óf een deel ervan wilt doneren en aan welk doel;
  • Wij halen jouw hardware op en verwijderen alle data (veilig en gecertificeerd);
  • We geven jouw oude IT-apparatuur een tweede leven, door middel van hergebruik of recycling;
  • De restwaarde doneren we namens jouw bedrijf aan het gekozen goede doel. Jij ontvangt hiervan een bevestiging.
     

Meer weten over het doneren van jouw gebruikte hardware? Laat het ons weten via info@teqser.com of vul het contactformulier in.