IT Lifecycle Management

Als modern bedrijf met een hart voor duurzaamheid is het managen van de IT lifecycle binnen jouw organisatie belangrijk. Met onze oplossingen ondersteunen we jou hierbij en denken we mee over het optimaliseren van de digitale levenscyclus.

Teqser

Wat is IT Lifecycle Management?

IT lifecycle management (in het kort ITLM) is het goed inrichten van het IT-proces, zodat jouw digitale apparatuur optimaal inzetbaar is en blijft. De lifecycle van digitale apparatuur bestaat uit de volgende fases: 
 

 1. Verkrijgen
 2. Implementeren
 3. Beheren
 4. Onderhouden
 5. Afvloeien
   

IT lifecycle management is dus het volledige beheer van de IT-hardware binnen jouw bedrijf.

Het belang van IT Lifecycle Management

Door de snelheid van de technologische ontwikkelingen raakt IT-apparatuur snel verouderd. Het goed in kaart brengen en beheren jouw IT lifecycle is dus van belang om goed te functioneren als bedrijf. Je hebt de onderhoudsmomenten in beeld en weet wanneer jouw IT-park toe is aan vernieuwing. Dit draagt bij aan een efficiënt werkproces waarin je proactief kunt handelen. 

De voordelen van goed IT lifecycle management

Vier voordelen aan het goed beheren van de levensduurcyclus van jouw IT-apparatuur:
 

 1. Je bespaart kosten
  Gemiddeld ligt 80% van de IT-kosten in het gebruik ervan. Denk aan kosten voor support en onderhoud. Door IT-apparatuur proactief te vernieuwen kun je tot zo’n 24% aan gebruikskosten besparen.
 2. Je bent beter beveiligd
  Het vernieuwen van hardware en daarmee updaten van software zorgt ervoor dat ook jouw beveiliging weer up-to-date is.
 3. Het draagt bij aan de productiviteit en motivatie van werknemers
  Goed werkende IT-apparatuur zorgt voor een soepel werkproces. Dit voorkomt ontevredenheid bij werknemers en komt de productiviteit ten goede.
 4. Het maakt duurzaam ondernemen een stuk eenvoudiger
  Wie de levenscyclus van zijn IT-apparatuur goed beheert, weet wanneer apparatuur toe is aan vervanging en kan dit inplannen. Zo is er tijd om onderzoek te doen naar de aanschaf van nieuwe, zuinige apparatuur en om de juiste partij te vinden voor het recyclen van de oude hardware. Zo reduceer je e-waste en minimaliseer je jouw CO2-uitstoot.

De rol van Teqser binnen IT Lifecycle Management

Binnen de IT-levenscyclus is Teqser verantwoordelijk voor het afvloeien van digitale apparatuur en het creëren van mogelijkheden van een tweede leven hiervoor. Door gebruikte IT-apparatuur op te kopen en te refurbishen, zorgen we dat de levenscyclus van een apparaat niet ophoudt na de eerste eigenaar.

Soms staan we ook aan het begin van de cyclus, wanneer we bedrijven ondersteunen bij het vervangen van de oude hardware door nieuwe of refurbished IT-apparatuur.