Datavernietiging

Datavernietiging

Bij Teqser hechten we grote waarde aan het beschermen van uw (bedrijfs)gegevens. Daarom werken we met geavanceerde en gecertificeerde software voor het vernietigen van uw data, bij het verwerken van uw oude IT apparatuur.

Veilige datavernietiging voor bedrijven dankzij Blancco™  Software
Voor datavernietiging werken we met de geavanceerde technologie van Blancco software. Deze software is internationaal gecertificeerd en zorgt ervoor dat uw data 100% veilig verwijderd wordt. Hierdoor kunnen we IT-apparatuur op een veilige manier klaarmaken voor hergebruik. Door gebruik te maken van deze software voldoet het proces van gegevensverwijdering aan de wettelijke eisen, waarmee u als bedrijf beschermd bent tegen juridische risico’s.

Datavernietiting zakelijk

Onze Werkwijze

  • Feilloos transport in eigen beheer door heel Nederland.
  • Inclusief gecertificeerde data-wipe met Blancco
  • Opkoop van afgeschreven IT infra.
  • Hoge restwaarde ontvangen.
  • Complete ontzorging.

Waarom data vernietigen?

Omdat (vrijwel) alles wat we bedrijfsmatig doen digitaal is geworden, is data (informatie) een zeer waardevol bezit geworden. Bedrijven verzamelen en bewaren enorme hoeveelheden gegevens. Denk daarbij aan bijvoorbeeld klantinformatie, medewerkersgegevens en zelfs bedrijfsstrategieën. U kunt het zo gek niet bedenken. Maar doordat de waarde van die data enorm is toegenomen en blijft stijgen, wordt ook het risico op datalekken steeds groter wordt er misbruik van gemaakt kan worden. Dat maakt het belang van veilige en betrouwbare datavernietiging iets wat u niet mag onderschatten.

En sinds de invoering van de wet AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) is het volledig en correct vernietigen van deze data extra belangrijk geworden. Kortom: datavernietiging is belangrijk om te voorkomen dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt. Als gegevens niet adequaat worden vernietigd, kunnen ze worden gestolen of misbruikt. En dat kan leiden tot bijvoorbeeld identiteitsdiefstal, fraude of andere vormen van misbruik.

TEQSER ITAD

Transparant & traceerbare dataverwijdering

Wij nemen de beveiliging van uw gegevens serieus en werken met strenge beveiligingsmaatregelen om uw data veilig te houden. Het team van Teqser is deskundig en heeft ruime ervaring in het beheer en de verwerking van oude IT-apparatuur.

Wat als u niet kiest voor datavernietiging bij het vervangen van uw afgeschreven IT hardware?

Als u met uw organisatie niet aan datavernietiging doet, kan dat een aantal negatieve gevolgen hebben die tot bepaalde risico’s kunnen leiden. We noemen er een aantal:

TEQSER ITAD
  • Identiteitsdiefstal: onbeveiligde of niet vernietigde persoonlijke informatie kan worden gestolen en misbruikt voor identiteitsdiefstal.
  • Financiële verliezen: datalekken en inbreuken op de beveiliging kunnen leiden tot boetes, gerechtelijke procedures, schadevergoedingen aan slachtoffers en dus verlies van bedrijfsinkomsten.
  • Reputatieschade: verlies of diefstal van gevoelige informatie kan ernstige schade toebrengen aan de reputatie van uw organisatie. Dat kan schadelijk zijn voor het klanten dat klanten of zakelijke relaties hebben in uw bedrijf.
  • Datalekken en beveiligingsinbreuk kan leiden tot verstoringen, zoals het tijdelijk stil (moeten) leggen van bedrijfsactiviteiten.

Het is dus zeer belangrijk voor bedrijven en organisaties om effectieve datavernietigingsprocedures in de bedrijfsvoering te implementeren en te handhaven. Teqser kan u hierbij uitstekend van dienst zijn.

Ook bij IT-hardware vervangen

Wanneer u bij uw bedrijf de IT-hardware gaat vervangen, wilt u er zeker van zijn dat al uw bedrijfs- en persoonsgegevens voor 100% gewist worden van de hardware. U kunt dan de data van de hardware vernietigen.

Het voordeel van de data op harde schijven vernietigen is dat de drager zijn gebruikswaarde behoudt en geschikt is voor hergebruik. Met het leegmaken van harde schijven verlengt u de levensduur ervan. Daardoor is deze optie duurzamer dan wanneer uw harde schijven laat vernietigen.

Datavernietiting Teqser

Veilige datavernietiging zakelijk met Blancco© Software

Voor datavernietiging werken we bij Teqser met de geavanceerde technologie van Blancco software. Deze software is internationaal gecertificeerd en zorgt ervoor dat uw data voor de volle 100% veilig verwijderd wordt.

En dat stelt ons in staat om uw IT-apparatuur ook weer op een veilige manier klaar te maken voor hergebruik. Doordat we gebruikmaken van deze software voldoet dit proces van zakelijke datavernietiging aan de wettelijke eisen die hiervoor gesteld zijn en waarmee u als bedrijf beschermd bent tegen juridische risico’s.

Hoe werkt Blancco© Software?

De software van Blancco laat niets aan het toeval over en verwijdert uw data voor eens en voor altijd. Hoe werkt dat? De gegevens die op een opslagapparaat aanwezig zijn, worden veilig en definitief overschreven met louter nullen en enen.

Hierdoor worden de bestaande gegevens op het apparaat onherstelbaar gemaakt. Uiteraard wordt ook altijd gecontroleerd of dat daadwerkelijk het geval is.

TEQSER ITAD

Transparant & traceerbare dataverwijdering

Wij nemen de beveiliging van uw gegevens serieus en werken met strenge beveiligingsmaatregelen om uw data veilig te houden. Het team van Teqser is deskundig en heeft ruime ervaring in het beheer en de verwerking van oude IT-apparatuur.

TEQSER ITAD

Datavernietiging certificaat

Uiteraard is zo’n controle alleen niet voldoende om te bewijzen dat alle data ook daadwerkelijk is vernietigd. Ook daarvoor is Blancco software onmisbaar. Als na die controle blijkt dat alle gegevens écht zijn overschreven, dan produceert de software volledig automatisch een certificaat dat de datavernietiging bevestigt. Het certificaat is zelfs te herleiden tot het apparaat en is controleerbaar en ook fraudebestendig.

Blancco© Software: flexibel en schaalbaar

De software van Blancco kunnen we toepassen op verschillende soorten IT-hardware, van harde schijf en server tot aan een smartphone.

Daarnaast is deze software flexibel en in te zetten voor zowel grote als kleine(re) projecten waarbij datavernietiging gewenst dan wel vereist is.

Teqser - Beeld-09
TEQSER ITAD

Datavernietiging op locatie

Het verwijderen van gegevens op datadragers doen we bij Teqser in de meeste gevallen op onze eigen locatie. Voor het vervoer van uw IT-apparatuur naar onze locatie werken we uitsluitend samen met transportbedrijven die voldoen aan strenge veiligheidsnormen.

Heeft u liever dat de datavernietiging van uw bedrijf op uw eigen locatie plaatsvindt? Dan is dat geen probleem. Ook dat is mogelijk. Ook bij datavernietiging op uw locatie doen we dit onder toezicht van ons eigen IT-personeel.

Contact met Teqser

Wilt u weten hoe datavernietiging voor uw bedrijf in zijn werk gaat? Heeft u vragen over het proces van datavernietiging of wilt u hiervoor een afspraak met ons maken? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier. U kunt ook bellen met 025 282 34 07 of mailen naar info@teqser.com.

Teqser-Beeld-58

Onze oplossingen

TEQSER ITAD
Hardware opkoop

Opkoop van zakelijke hardware en het klaarmaken voor een tweede levenscyclus.

TEQSER ITAD
IT Recycling

Veilige en gecertificeerde recyling van beschadigde en defecte hardware.

TEQSER ITAD
Verkoop refurbished IT

Nieuwe en refurbished IT-producten voor bedrijven. Betaalbaar, klaar voor gebruik en met garantie.